Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng fylld med tagliatelle, svamp, spenat, pancetta och parmesan

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 300 g grovhackad svamp t.ex. champinjoner eller kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 350 g pancetta eller bacon, skuren i strimlor
  • 250 g grovhackad bladspenat (fryst, avrunnen och upptinad)
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 ägg
  • 125 g smör
  • 150 g smulad gorgonzola dolce
  • 250 g finskuren mozzarella
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna.
  3. Lägg i vitlöken och låt den fräsa i någon minut, utan att den tar färg. Tillsätt svampen och stek den tills ev. vätska kokat in.
  4. Blanda i lite olivolja och stek i fyra till fem minuter, salta och peppra. Ta upp vitlöken som kastas, och häll över svampen i en skål.Fräs pancetta/bacon i en stekpanna i två till tre minuter.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och spenat i fyra till fem minuter.
  6. Häll över i skålen med svamp och rör sedan i riven parmesanost och lite olivolja. Salta och peppra.
  7. Vispa upp äggen med salt och peppar.
  8. Smörj en ugnsform med olivolja.
  9. Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente.
  10. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen.
  11. Lägg i smör och blanda noga tills smöret smält.
  12. Varva pastan med pancetta/bacon, svamp, spenat och parmesanblandningen i en ugnsform och fördela osten mellan varven.
  13. Häll över äggblandningen och strö över lite parmesanost.
  14. Grädda i ugn i ca 10 minuter, tills osten smält och tills äggvispet fortfarande är lite krämigt.