Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta ripiena al forno

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 förpackningar fylld färsk pasta med till exempel med svamp
  • ca 100 g babyspenat
  • 3 msk smör till såsen + ca ½ msk till formen
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 2 1/2 dl färskriven parmesan
  • 100 g rökt skinka i tunna skivor
  • 1 msk smör till formen

Till garnering och servering

  • riven parmesan
  • grön sallad
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag, men spara 1 dl av pastavattnet till såsen.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna med hög kant. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca ½ minut. Vispa i mjölken, grädden och pastavattnet i omgångar och sjud ca 5 minuter. Salta och peppra. Rör i osten och skinkskivorna skurna i små bitar. Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok.
  4. Häll pastan i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt.
  5. Garnera med riven parmesan, servera med grönsallad och citronklyftor.