Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta puttanesca

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 sardellfiléer i olja
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 krossade tomater (à 400 g)
  • 1 rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 3 vitt surdegsbröd
  • 350 g pasta, till exempel rigatoni
  • 3-4 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver, gärna kalamata
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellfiléerna.
  2. Fräs lök och sardeller i oljan och tillsätt tomater, vinäger och socker.
  3. Låt småputtra under lock cirka 10 minuter.
  4. Tärna brödet och rosta gyllenbrunt och frasigt i olja i en stekpanna tillsammans med lite flingsalt. Låt svalna.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Mixa såsen med en stavmixer och blanda med kapris och oliver. Smaka av såsen med salt och peppar. Tänk på att sältan finns från sardeller, kapris och oliver så smaka och känn om det behövs mer salt.
  7. Blanda 1/2 dl av pastavattnet i såsen och häll av pastan i ett durkslag.
  8. Blanda pasta och sås i kastrullen och låt allt bli varmt så att såsen kokar in i pastan och blir krämig.
  9. Servera med rostade krutonger på toppen.