Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta pronto



Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Supersnabb vegetarisk pasta med oliver och stekt pepparfrukt.

Ingredienser

4 portioner


  • 2 dl svarta kärnfria oliver


  • 1/2 persilja


  • 1 basilika


  • 3 msk olivolja


  • 2 pressade vitlöksklyftor


  • finrivet skal av 1 vältvättad citron


  • nymalen svartpeppar


  • 1 mild spanskpepparfrukt


  • 1/2 tsk salt


  • 300 g pasta


  • 75 g riven parmesan



Så här gör du

  1. Dela oliverna. Strimla persiljan och basilikan. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.


  2. Blanda hälften av olivoljan, vitlök och citronskal i en skål. Blanda i oliver, persilja och basilika. Peppra och låt marinera cirka 10 minuter.


  3. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.


  4. Hetta upp resten av oljan i en liten stekpanna. Fräs i pepparfrukten tillsammans med saltet cirka 1/2 minut.


  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med de marinerade oliverna, med den frästa pepparfrukten och hälften av osten. Servera med resten av osten vid sidan om.