Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta Orecchiette med broccoli och burrata

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 160 g färsk orecchiette
  • 300 g broccoli
  • 3 st ansjovisfiléer i olja
  • 1 st vitlöksklyfa
  • extra virgin olivolja
  • salt
  • chili
  • 2 st Michelangelo Burrata (120g)

Så här gör du

  1. Tvätta och plocka loss broccolibuketter från stammen. Sätt en kastrull med saltat vatten på spisen. Låt dem koka i 7 minuter tills de är mjuka, men med tuggmotstånd, plocka upp dem med hålslev.
  2. När de ligger och vilar, så krossar du vitlöken och steker den i olja. Addera anjovis, chili och broccolibuketterna, krydda och rör om.
  3. Koka den färska pastan med det spännande namnet orecchiette i samma kokvatten som broccolin tills de är klara.
  4. Lägg den färdiga pastan tillsammans med röran och sautera i två minuter. Addera en Burrata (uppskuren i bitar) i pannan och fortsätt röra om
  5. Lägg resterande Burrata i en mixer och häll upp på varje tallrik, lägg sedan orecchiette på Burratapurén och servera varmt.