Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med tre gånger svamp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle eller papardelle

Sås

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 400 g fetaost
  • olivolja

Ugnsbakad portabello

  • 400 g portabellosvamp
  • 10 knippen timjan
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • Olivolja och salt

Krispig ostronskivling

  • 300 g ostronskivling
  • 2 msk matolja
  • 1 msk smör
  • Salt

Råa champinjoner

  • 6-8 vita stenhårda champinjoner

Garnering

  • körvel
  • citronskal

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Dela portabellorsvampen i kvartar. Blanda med timjan, vitlök, olivolja och salt. Rosta i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.
  3. Dela ostronkivlingen i mindre bitar. Stek krispig i olja. Tillsätt smöret mot slutet. Smaka av med salt och låt fettet dropp av på hushållspapper.
  4. Skiva lök och vitlök. Svetta mjuk i olivolja. Slå på vin och grädde och låt koka några minuter. Mixa i blender med fetaost. Slå över pastan innan servering. Smaka ev. av med salt.
  5. Skiva de råa champinjonerna tunt innan servering.