Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med musslor och chili – linguini con cozze

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g spagetti (här har vi använt fullkornslinguini)
  • 500 g musslor
  • 1 färsk chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 15 körsbärstomater (t ex San Marzano)
  • 1 kopp vitt vin
  • 1 näve bladpersilja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Börja med att titta så att alla musslor är hela. Alla skadade musslor ska kasseras. Alla öppna musslor som inte stängs när du knackar på dem, ska kasseras. Eventuellt skägg på musslorna tas bort. Musslorna ska tvättas.
  2. Hacka vitlök, chili och schalottenlök. Halvera tomaterna.
  3. Ta stjälkar av persilja och hacka. Sauter persiljestjälkar, chili, vitlök och lök i olivolja tills löken är mjuk.
  4. Tillsätt vitlök och tomater. Täck och varm till det har bildats ånga i pannan.
  5. Lägg musslorna i och sätt på locket igen och låt ånga. Musslor bör ha ca 3 minuter med locket på tills de öppnas.
  6. Smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner pasta och servera med färsk hackad persilja på toppen.