Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med lax, chili och ruccola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 300 g gravad lax
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili finskuren
  • 3 st tomater
  • 1 ruccolasallad
  • 1 knippe persilja
  • 4 msk olivolja
  • 4 st citronklyftor

Så här gör du

  1. Börja med att finhacka vitlök och chili. Kärna därefter ur tomaterna och skär i avlånga strimlor. Skär upp den gravade laxen i bitar och hacka persiljan. Koka pastan och håll varm. Hetta upp en wokpanna och håll i ordentligt med olivolja. När det är riktigt hett vänder du i vitlöken och chilin. Skaka hela tiden så att inget bränns. Efter ett par minuter när de mjuknat har du i laxen. Det räcker med någon halvminut.
  2. Sänk värmen och lägg i tomaterna, ruccolan och pastan och blanda väl. Krydda ordentligt med svartpeppar och salta. Riv över citronskal och den hackade persiljan.