Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med kyckling, spenat & svamp

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 
350 g penne

  • 3 kycklingfiléer (400 g)
  • 
200 g champinjoner
  • 
100 g babyspenat
  • 
1 dl vitt, torrt vin
  • 
2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 
salt & nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. 
1. Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.

  2. Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.
  3. 
3. Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.

  4. Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.

  5. Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.

  6. Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.

  7. Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.
1 kommentar om "Pasta med kyckling, spenat & svamp"
  • ingela tc
    ingela tc

    Första gången,det var fantastiskt gott. Kommer bli en favorit. Blev väldigt mycket pasta, kommer ta lite mindre nästa gång. Står lök i beskrivningen men inte med i ingredienslistan. Jag tog gul lök, skulle det vara så?