Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med kräftor och tomat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Fond

  • 1 kg skal av kräftor
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 liter vatten
  • 3 dl vitt vin
  • salt

Pasta

  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g coctailtomater
  • 1-1 1/2 krm chiliflakes
  • olivolja
  • salt
  • 400 g spagetti
  • 4 msk av pastans kokvatten
  • 3-4 dl hackad persilja
  • 200 g tinade kräftstjärtar

Så här gör du

  1. Fond: Skala morot och lök och skär i bitar. Skala vitlöken, men behåll klyftorna hela.
  2. Fräs skal, morot, lök och vitlök några minuter i rapsolja i en gryta. Blanda i tomatpuré och fänkålsfrö. Fortsätt fräsa under omrörning ytterligare en stund.
  3. Tillsätt vatten och vin. Koka under lock cirka 20 minuter. Ta från värmen och låt vila 10–15 minuter. Sila ifrån skalen, pressa ur vätskan.
  4. Häll fonden i en kastrull. Koka ihop utan lock så att fonden reduceras till cirka 5 dl. Smaka av fonden med salt.
  5. Pasta: Hacka vitlöken och dela tomaterna. Fräs vitlök och chiliflakes i olivolja i en traktör– eller stekpanna. Tillsätt tomaterna och fräs cirka 5 minuter. Rör då och då.
  6. Häll på fonden. Koka utan lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt.
  7. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ta den från värmen någon minut tidigare än vad som anges. Häll av kokvattnet, men spar 4 msk.
  8. Vänd ner pastan i pannan med tomatsås, tillsammans med kokvatten, 2 msk olivolja, persilja och kräftstjärtar. Blanda noga om och smaka av med salt. Sätt på lock och låt dra någon minut.