Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med kantareller och färsk majs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g färska kantareller

  • 3 msk smör

  • 1 riven morot

  • 2 hackade röda lökar

  • kornen av 2 färska majskolvar

  • 10 hackade valnötskärnor, kan uteslutas
  • 
2 tsk äppelcidervinäger

  • 200 g cream cheese

  • cirka 1 dl vatten

  • timjan och bladpersilja
  • 
salt och peppar

  • lagrad hårdost

  • 400 g tunn spaghetti

Så här gör du

  1. 
Ånga av vätskan på svampen.

  2. Smält smöret i en stekpanna med höga kanter. Fräs morotsriv och lök lätt. Häll i kantarellerna och låt småputtra två minuter.

  3. Ställ majskolvarna med ena kortänden på skärbrädan. Skär sedan av kornen med en bra kniv. Tillsätt majsen, nötterna och vinägern i röran.

  4. Rör i cream cheese och späd med lite vatten. Rör till en slät krämig sås. Smaka av med salt och peppar och koka upp.