Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med kalkonfilé och fänkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kalkonbröstfilé
  • 4 schalottenlökar
  • 300 g mangold eller svartkål
  • 1 litet fänkålsstånd
  • olivolja
  • smör
  • 1 peperoncino (liten torkad chilifrukt), finsmulad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 400 g tagliatelle
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal

Till servering

  • nyriven parmesanost

Så här gör du

  1. Putsa kalkonfilén fri från eventuella senor och skär den i 2 × 2 cm stora tärningar. Salta och peppra. Strimla löken. Skär bort de grövsta stjälkstockarna på mangolden och dela sedan bladen i stora bitar. Ansa fänkålen och skär bort stocken i mitten. Hacka resten av fänkålen grovt.
  2. Hetta upp olivolja och en klick smör i en stor stekpanna som rymmer hela rätten. Bryn kalkontärningarna tills de är gyllenbruna och lägg över dem på en tallrik.
  3. Häll lite olivolja i samma panna. Fräs lök, fänkål och peperoncino på låg värme i ett par minuter, tills allt har mjuknat utan att ta färg. Tillsätt mangold, salta och peppra. Häll sedan ner vinet och låt allt puttra tills det mesta av vinet har ångat bort. Blanda ner kalkontärningar och grädde och låt koka sakta utan lock i cirka 10 minuter, eller tills blandningen har tjocknat lite och kalkonköttet är genomkokt.
  4. Koka pastan "al dente" i lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av i ett durkslag och blanda sedan ner den i pannan. Rör ner citronskal och smaka av med salt och peppar. Servera den genast tillsammans med parmesan.