Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med kalkonfilé, mangold och fänkål

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 400 g kalkonbröstfilé
  • 4 schalottenlökar
  • 300 g mangold eller svartkål
  • 1 litet fänkålsstånd
  • 1 finsmulad peperoncino (liten torkad chili)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl visp eller matlagningsgrädde
  • olivolja
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • rivet skal från 1 citron, eller efter smak
  • nyriven parmesanost att servera till

Så här gör du

  1. Putsa kalkonfilén fri från eventuella senor och skär den i 2 × 2 centimeter stora tärningar. Salta och peppra.
  2. Strimla löken. Skär bort de grövsta stjälkstockarna på mangolden och dela sedan bladen i stora bitar. Ansa fänkålen och skär bort stocken i mitten. Hacka resten av fänkålen grovt.
  3. Hetta upp olivolja och en klick smör i en stor stekpanna som rymmer hela rätten. Bryn kalkon­ tärningarna tills de är gyllenbruna och lägg sedan över dem på en tallrik.
  4. Häll lite olivolja i samma panna. Fräs lök, fänkål och peperoncino på låg värme i ett par minuter, tills allt har mjuknat utan att ta färg. Tillsätt mangold, salta och peppra. Häll sedan i vinet och låt allt puttra tills det mesta av vinet har ångat bort.
  5. Blanda ner kalkontärningar och grädde och låt koka sakta utan lock i cirka 10 minuter, eller tills bland­ningen har tjocknat lite och kalkon­ köttet är genomkokt.
  6. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av i ett durkslag och blanda sedan ner den i pannan. Rör ner citronskal och smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med riven parmesan.