Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med grön pesto och vitlöksgrillade körsbärstomater

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

En underbar smak av Italien som förstärks av de varma och söta tomaterna.

Ingredienser

1 portion
  • 1 basilika
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 150 g parmesanost
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Vitlöksgrillade tomater

  • 200 g körsbärstomater
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa socker
  • flingsalt och peppar
  • pasta efter tycke och smak

Så här gör du

  1. Lägg basilikabladen (spara några till tomaterna och till dekoration) i en bunke tillsammans med nötter, finhackade vitlöksklyftor, olivolja och grovt riven parmesanost (spara lite till serveringen).
  2. Mixa allt med en stavmixer eller i en matberedare.
  3. Häll i matlagningsgrädden och mixa ytterligare till en slät smet.
  4. Lägg tomaterna på ett ugnsfast fat tillsammans med delade vitlöksklyftor och olivolja. Strö över några nypor fling-salt, socker och lite grovmalen svartpeppar. Lägg gärna på några basilikablad.
  5. Grilla mitt i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.
  6. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  7. Blanda den väl avrunna pastan med den krämiga pestosåsen. Strö över lite parmesanost, lägg på några basilikablad och servera de varma tomaterna till.