Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med fläskfilé och bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 384 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pipe rigate (eller annan valfri pasta)
  • 1 pkt bacon
  • 350-400 g fläskfilé
  • 1 rödlök
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 knippor bladpersilja
  • smör eller olja att steka i
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc oxfond med rödvin
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven, smakrik ost

Så här gör du

  1. Koka pastan och strimla baconet. Stek det ­knaprigt i stekpanna. Ta upp. Låt rinna av på hushållspapper. Torka ur ­stekpannan.
  2. Skär bort eventuella hinnor på ­köttet och skär det i en halv ­centimeter tjocka skivor. Skala och strimla löken. Skär svampen i skivor.
  3. Hacka eller klipp persiljan. Bryn köttet på båda sidor i smör eller olja i en stor stekpanna.
  4. Tillsätt lök, svamp och hackad ­persilja (spar till garnering). Fräs under omrörning tills löken ­mjuknar. Blanda grädde, vatten och fond och häll i stekpannan. Sjud grytan i cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar och ­köttet är genomstekt.
  5. Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. Häll över såsen med kött och svamp. Blanda ordentligt. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter.
  6. Strö över bacon och persilja.
6 kommentarer om "Pasta med fläskfilé och bacon"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Christine_edstrom@hotmail.com

      Älskar lätt och gott 🙂

  • Anette.Maria
    Anette.Maria

    Låter gott, har en fundering om man kan förbereda och gratinera strax innan servering?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anette.Maria

      Ja absolut, det borde inte vara några problem. Lycka till!

  • Lena
    Lena

    Ser jättegott ut! Som novisen vid spisen behöver jag veta ungefär hur mycket salt och peppar som kan vara lämpligt och om jag ska tillsätta det under punkt 3 eller 4? Hoppas på svar så att jag vågar laga rätten 🙂