Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med fläskfärssås med mynta och vittvin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 400 g linguine eller annan lång smal pastasort
  • 300 g fläskfärs
  • 40 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hela lätt krossade
  • 1 peperoncino (torkad chili)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 15 myntablad, strimlade
  • 1 ⁄2- 1 citron rivet skal
  • salt och svartpeppar
  • färskriven parmesanost
  • 1 myntablad för att strö över portionerna

Så här gör du

  1. Värm smör och olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncinon och låt dem fräsa långsamt, utan att ta färg, i ca 5 minuter. Tillsätt färsen och pudra över mjölet. Rör om och smula köttet med hjälp av en gaffel. Stek det tills färsen fått lite färg, strö i strimlade myntablad och häll sedan i vinet. Salta och peppra och låt alltsammans puttra i ca 15 minuter. Späd med ytterligare vin om det behövs. Ta upp vitlöksklyftorna och peperoncinon som kastas.
  2. Koka pastan genast i lättsaltat vatten och koka den al dente enligt anvisningen på förpackningen, häll sedan av vattnet i ett durkslag.
  3. Häll snabbt över pastan i pannan med köttet. Tillsätt rivet citronskal och blanda noga. Servera pastan överströdd med några myntablad och med färskriven parmesanost.