Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med ärtor, parmesan och mynta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pasta, gärna linguini
  • 1 stor gul lök
  • 4 dl frysta, tinade ärtor (eller färska ärtor om du har tillgång till det)
  • 2 vitlöksklyftor

  • 0 ,5 urkärnad spansk peppar eller annan chili

  • Olivolja
  • 1 ,5 dl grädde + 0.5 dl av pastavattnet
  • 1 näve färsk mynta
  • 4 äggulor
  • 1 ,5 dl finhackad gräslök
  • Parmesan

  • 2 nävar ruccola


Så här gör du

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
  2. Hacka lök och vitlök, hacka chilin fint. Hetta upp en kastrull med olivlja och stek lök, vitlök och chili tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt ärtorna, grädde samt lite av pastavattnet och låt koka samman ett par minuter under lock. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  4. Mixa samman såsen tills den är nästan slät och sväng runt pastan med detta. Lägg upp pastan på ett stort fat och sväng rut med grovhackad ruccola, mynta och riven parmesan.
  5. Häll upp pastan på ett stort fat, toppa med fyra råa äggulor, riv över mer parmesan och toppa med rikligt med nymalen svartpeppar.
  6. Servera genast, vill du servera något kött till så är parmaskinka väldigt gott.