Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta med aioli, varmrökt lax och hummer

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 3 dl risoni
  • 500 g varmrökt lax
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 4 kokta humrar

Aioli

  • 1 ägg
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl solrosfröolja
  • salt & peppar

Så här gör du

  1. Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Rensa laxen från skinn och ben och dela den i mindre bitar. Halvera humrarna och ta bort magsäck och tarmar.
  2. Vispa samman ägg, senap och pressad vitlök. Tillsätt olja lite i taget och vispa tills du får en majonnäsliknande sås. Krydda.
  3. Vänd ner aioli, lax och ost i den varma pastan. Servera med hummern.