Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta marinière

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 400 g linguine
  • 1 finhackad bananschalottenlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 röd urkärnad och finhackad chilifrukt
  • 3 msk finhackad bladpersilja
  • 0 ,5 citron, pressad saft
  • Salt och peppar
  • Smör att steka i

Så här gör du

  1. Tvätta musslorna väl, dra av skägget och skubba dem väl under rinnande vatten
  2. Koka pastan en minut mindre än instruktionerna på paketet
  3. I en traktörpanna eller djup stekpanna, stek lök och vitlök i smör till de blivit mjuka. Höj värmen och
  4. tillsätt musslorna och låt fräsa i någon minut. Häll sedan på vinet och låt puttra i ca 2 minuter under
  5. omrörning till musslorna öppnat sig. Lyft över musslorna på en tallrik, lägg folie över.
  6. Häll på grädden i spadet som är kvar i traktörpannan och låt puttra i 3-4 minuter. Vänd sedan ner pastan, musslorna, chili och bladpersilja. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Servera genast!