Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta entrecote

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5-6 msk Tomatpuré
  • 2 1/2 tsk Oregano
  • 1-2 tsk Chili flakes
  • 1 dl Vatten
  • 1 Aubergine
  • Pecorinoost
  • Entrecote
  • Pasta

Så här gör du

  1. Skär auberginen i kuber och lägg det i en bunke med massa salt och låt stå i 20 minuter så all vätska dras ut ur de.
  2. Skala sedan lök och vitlök skär det ganska grovt, stek de tillsammans med lite olja i en stor stekpanna tills det får en liten mjuk konsistens.
  3. När du ser att löken är klar så lägg i tomatpuré, oregano, chili flakes, salt och peppar och blanda det ihop med löken.
  4. Nu när du kanske väntar på auberginen så sätter du igång pasta vatten och kokar pastan så den är klar i god tid hur du gör pastan kolla på pasta förpackningen.
  5. Sedan sköljer du aubergine kuberna under vatten och torka sedan det ordentligt, ta en annan stekpanna och stek sedan kuberna med mycket olja tills det är gyllenbruna.
  6. Blanda sedan ner aubergine kuberna i tomatpuré smeten och efter det steker du entrecote hur du vill men rekommenderar att skära den i bitar och stek det innan du blandar ned de i såsen.
  7. Blanda även ner pastan tillsammans med entrecote såsen servera även med lite pecorinoost om man vill.