Pasta de pescado

EVA HILDEN SMITH
Ingredienser
4 portioner
- 1 paket (250 gram) färsk tagliatelle
- 200 gram färska kantareller (eller 1 burk konserverade)
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 1 msk chilisås
- 1 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 1-2 tsk maizenastärkelse
- 1 burk kräftstjärtar, avrunnen 170 g
- parmesan
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
Så här gör du
- Koka upp vatten till pastan men vänta med att lägga i den. Låt kräftstjärtarna rinna av och ställ åt sidan. Hacka schalottenlök och skiva vitlöksklyftan. Fräs lök vitlök och kantareller i smör i en panna.
- Stava paprikan och lägg ner den i pannan. Salta och peppra. Tillsätt chilisås och rör om. Häll i vinet och låt puttra på svag värme i 3-4 minuter så att vinet nästan har kokat in.
- Ta undan lite av vispgrädden och lös upp maizenamjölet i den. Häll all grädde ner i pannan och låt puttra på svag värme. Koka pastan, häll av den och häll ner i pannan. Smaka av med salt och peppar.
- Ta pannan från spisen och tillsätt kräftstjärtarna. Rör om. Lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och dra över ett par varv med pepparkvarnen.

Du kanske även gillar
Populära recept