Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta de pescado

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 paket (250 gram) färsk tagliatelle
  • 200 gram färska kantareller (eller 1 burk konserverade)
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 msk chilisås
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk maizenastärkelse
  • 1 burk kräftstjärtar, avrunnen 170 g
  • parmesan
  • salt och svartpeppar
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Koka upp vatten till pastan men vänta med att lägga i den. Låt kräftstjärtarna rinna av och ställ åt sidan. Hacka schalottenlök och skiva vitlöksklyftan. Fräs lök vitlök och kantareller i smör i en panna.
  2. Stava paprikan och lägg ner den i pannan. Salta och peppra. Tillsätt chilisås och rör om. Häll i vinet och låt puttra på svag värme i 3-4 minuter så att vinet nästan har kokat in.
  3. Ta undan lite av vispgrädden och lös upp maizenamjölet i den. Häll all grädde ner i pannan och låt puttra på svag värme. Koka pastan, häll av den och häll ner i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta pannan från spisen och tillsätt kräftstjärtarna. Rör om. Lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och dra över ett par varv med pepparkvarnen.