Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pasta arrabbiata med mozzarellakräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 7-10 soltorkade tomater i olja, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 förpackning finkrossade tomater à 400 g
  • 1 nypa strösocker
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1-2 msk pastavatten
  • olivolja, till stekning

Mozzarellakräm

  • 1 mozzarellaboll à 125 g
  • 1 msk grädde, t ex havregrädde eller vispgrädde
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Tillbehör

  • 4 portioner spagetti eller linguine
  • ev. extra chiliflakes, att toppa med
  • ev. färsk basilika

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara lite av pastavattnet.
  2. Stek soltorkad tomat, vitlök och chiliflakes hastigt i rikligt med olja i en kastrull. Vänd i övriga ingredienser och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd i den kokta pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten. Låt koka in.
  4. Mozzarellakräm: Mixa samman mozzarella och grädde med en stavmixer. Peppra lite och ringla över olja.
  5. Servera pastan med en klick mozzarellakräm och toppa med svartpeppar, eventuellt extra chiliflakes och några små basilikablad.