Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Passionscurdpaj med italiensk maräng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Botten:

  • 2 dl Vetemjöl
  • 100 g Smör, brynt och låt stelna i kylen igen
  • 2 msk Strösocker
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 st Äggula

Passionscurd:

  • 3 st Passionsfrukt
  • 1 st Gelatinblad
  • 1 st Citron
  • 3 st Äggulor
  • 1+1 dl Strösocker
  • 100 g Smör

Italiensk maräng :

  • 2 st Äggvitor
  • 1 msk Strösocker
  • 2 dl Strösocker
  • 1 dl Vatten

Så här gör du

  1. Botten: Mixa alla ingredienser till paj-degen. Tryck ut degen i en avlång form med löstagbar kant, 10 x 35 cm. Låt stå i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna.
  2. Passionscurd: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 0.5 dl saft. Skrapa ur passionsfrukterna och sola bort kärnorna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Vispa äggulor och 1 dl socker pösigt. Koka upp 1 dl socker med citronsaft, passion, citronskal och smör. Häll blandningen över äggpöset. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm till 84°, tills den känns krämig. Ta upp gelatinbladet och smält det i krämen. Låt kallna.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka 2 dl socker och vatten till 122°. Häll den varma lagen i en tunn stråle i äggvispet. Vispa med elvisp tills marängen är kall och glansig.
  4. Montering: fyll en spritspåse med rund tyll med passionscurd. Fyll en spritspåse med platt tyll med maräng och spritsa först ut curden i botten. Den garnera med marängen. Bränn av om du vill.