Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Passionfruktstårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 stycken
  • 2 st Mandelbottnar

Mandelbottnar:

  • 500 g Mandelmassa
  • 250 g Socker
  • 6 st Ägg
  • (180 g) 2 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 st Limeskal + juice

Vit chokladmousse :

  • 10 dl Grädde
  • 350 g Vit choklad
  • 3 st Gelatinblad (blötlagda)
  • 3 msk Mjölk

Passionsfruktscurd:

  • 4 msk Citronskal, finrivet
  • 2 dl Citronjuice
  • 2 dl Passionsfruktskärnor
  • 4 st Ägg
  • 2 st Äggulor
  • 2 dl Strösocker
  • 100 g Rumsvarmt smör

Dekoration :

  • 2 st Vita marsipanlock
  • 2 st Passionsfrukt
  • Ca 4 dl Grädde
  • 3-4 (beroende på färg man vill ha) droppar Röd karamellfärg
  • Ca 3 droppar Vaniljarom

Så här gör du

  1. VIT CHOKLADMOUSSE Blötlägg gelatinbladen och koka upp hälften av grädden.
  2. Häll grädden över den hackade chokladen. Smält ner gelatinet i blandningen, blanda ner resten av grädden och mjölken.
  3. Sila och ställ kallt med plast på ytan, helst över natten.
  4. När tårtan ska läggas mellan vispas moussen till en fast crème.
  5. MANDELBOTTNAR. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Rör samman mandelmassa, limeskal och socker, lite i taget.
  7. Sikta ner mjöl och bakpulver och därefter limejuicen.
  8. Smörj två runda formar med avtagbara kanter. Fördela smeten i formarna.
  9. Grädda 30-40 min tills botten har stelnat och fått en fin färg.
  10. Låt svalna på galler innan delningen.
  11. PASSIONSFRUKTSCURD. Vispa ihop alla ingredienser UTOM smöret. Låt sjuda 5 min. Ta bort från plattan och lägg i smöret.
  12. Montera tårtan. Mosa hallon och lägg på de delade bottnarna (bottnarna delas i 3 bitar). Bred på mousse på förts lagret och Card på andra.
  13. Lägg på sista bottnen och lägg på marsipanen.
  14. Vispa med elvisp ihop grädde, karamellfärg och vaniljarom hårt.
  15. Spritsa (med krustyll) ut grädden på marsipanlocket, dela passionsfrukterna och lägg på toppen.