Passionfruktstårta

Den vita tårtan med spritsad rosa grädde är passionfruktstårtan.
Ingredienser
2 stycken
- 2 st Mandelbottnar
Mandelbottnar:
- 500 g Mandelmassa
- 250 g Socker
- 6 st Ägg
- (180 g) 2 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 2 st Limeskal + juice
Vit chokladmousse :
- 10 dl Grädde
- 350 g Vit choklad
- 3 st Gelatinblad (blötlagda)
- 3 msk Mjölk
Passionsfruktscurd:
- 4 msk Citronskal, finrivet
- 2 dl Citronjuice
- 2 dl Passionsfruktskärnor
- 4 st Ägg
- 2 st Äggulor
- 2 dl Strösocker
- 100 g Rumsvarmt smör
Dekoration :
- 2 st Vita marsipanlock
- 2 st Passionsfrukt
- Ca 4 dl Grädde
- 3-4 (beroende på färg man vill ha) droppar Röd karamellfärg
- Ca 3 droppar Vaniljarom
Så här gör du
- VIT CHOKLADMOUSSE Blötlägg gelatinbladen och koka upp hälften av grädden.
- Häll grädden över den hackade chokladen. Smält ner gelatinet i blandningen, blanda ner resten av grädden och mjölken.
- Sila och ställ kallt med plast på ytan, helst över natten.
- När tårtan ska läggas mellan vispas moussen till en fast crème.
- MANDELBOTTNAR. Sätt ugnen på 180 grader.
- Rör samman mandelmassa, limeskal och socker, lite i taget.
- Sikta ner mjöl och bakpulver och därefter limejuicen.
- Smörj två runda formar med avtagbara kanter. Fördela smeten i formarna.
- Grädda 30-40 min tills botten har stelnat och fått en fin färg.
- Låt svalna på galler innan delningen.
- PASSIONSFRUKTSCURD. Vispa ihop alla ingredienser UTOM smöret. Låt sjuda 5 min. Ta bort från plattan och lägg i smöret.
- Montera tårtan. Mosa hallon och lägg på de delade bottnarna (bottnarna delas i 3 bitar). Bred på mousse på förts lagret och Card på andra.
- Lägg på sista bottnen och lägg på marsipanen.
- Vispa med elvisp ihop grädde, karamellfärg och vaniljarom hårt.
- Spritsa (med krustyll) ut grädden på marsipanlocket, dela passionsfrukterna och lägg på toppen.

Du kanske även gillar
Populära recept