Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påsktrifle med vaniljgrädde och nötchoklad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • Tid: 15 minuter

  • 4 citronsockerkaka (köp färdig eller baka själv)

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 vaniljstång

  • 4 konserverade persikohalvor + 1/2 dl sockerlag

  • 200 g mörk choklad

  • 100 g rostade nötter, blandade sorter

  • 1 nypa salt

  • 1 msk smör


Så här gör du

  1. Sprid ut nötterna i en 20 x 20 centimeter stor ruta på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  2. 
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör ner salt och smör och häll ut blandningen över nötterna. Bred försiktigt ut den med hjälp av en slicke-pott så att chokladen täcker nötterna. Låt stelna och skär eller bryt sedan chokladen i bitar.

  3. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna med hjälp av baksidan på en kniv. Vänd ner fröna i vispgrädden och vispa grädden fluffig.

  4. Ringla sockerlagen över sockerkaksskivorna och bryt dem sedan i grova bitar. Varva samtliga ingredienser i fyra glas och servera genast.