Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påsktårta – recept med vit chokladmousse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Baka en ljuvlig påsktårta med iskall chokladmousse, strössel och färska bär. Toppa den med påskägg av choklad. Så gott!

Fler recept på påsktårtor hittar du här!

Ingredienser

12 bitar
  • 1 tårtbotten
  • 50 g vit choklad
  • 2 dl strössel
  • 3 askar färska hallon (à 125 g)
  • chokladägg

Vit chokladmousse med lime

  • 250 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 lime (finrivet skal, endast det gröna)

Så här gör du

  1. Chokladmousse: Smält chokladen i hälften av grädden på medelvärme under omrörning.
  2. Häll i resten av grädden och limeskal. Ställ in i kyl eller frys tills den är helt kall, (annars går den inte att vispa).
  3. Skär bort kanterna från tårtbottnarna, ca 2 cm från ytterkant. Häll ut strössel på en tallrik.
  4. Smält vit choklad i mikro eller försiktigt i vattenbad.
  5. Pensla kanterna med chokladen och rulla dem genast i strössel. Låt stelna.
  6. Vispa den helt avsvalnade grädden till en fluffig mousse, vispa inte för länge då kan den spricka. Lägg i en spritspåse med bred öppning.
  7. Mosa 2 askar hallon och bred ut på den understa botten.
  8. Spritsa ut moussen som figuren av en blomma och lägg på en tårtbottenskiva. Upprepa samma sak på de 2 kommande bottnarna.
  9. Garnera tårtan med den sista asken hallon och strö över chokladägg. KLART!