Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påsktårta med nutella på marängbotten – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Baka en vacker påsktårta med smak av choklad och hasselnöt. Här är ett recept med marängbotten toppad med chokladfrosting. Så gott! Och glöm inte chokladägg på toppen!

Tips: Vill du göra en rosa påsktårta byter du ut chokladen i marängen och krämen mot röd karamellfärg.

Recepthemgjord hasselnötskräm hittar du här

Ingredienser

1 tårta

Marängbotten

  • 1 1/2 dl äggvita
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 50 g mörk choklad, 64-70%

Frosting

  • 175 g smör (mjukt)
  • 4 dl florsocker
  • 200 Philadelphiaost
  • 100 g hasselnötskräm eller nutella

Så här gör du

  1. Marängbotten: Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke.
  2. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till cirka 55-60 grader under vispning.
  3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat.
  4. Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att den blir marmorerad.
  5. Rita upp två cirklar, cirka 20 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
  6. Bred ut marängsmeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i cirka 45-50 minuter. Du kan öppna ugnen en gång under gräddningen och släppa ut lite ånga. De är färdiga när undersidan på marängerna känns torr och släpper från papperet. Ta ut plåten ur ugnen och flytta över bakplåtspapperen med marängerna till ett galler - annars blir de fuktiga i botten. Låt marängerna svalna på papperen.
  7. Frosting: Vispa upp smöret.
  8. Sikta florsockret, det är viktigt att sikta så att det inte blir klumpar, och vispa i det i smöret.
  9. Tillsätt Philadelphiaost och vispa till en slät frosting. Blanda i Nutella/hasselnötskräm.
  10. När bottnarna svalnat varvar du maräng och frosting. Avsluta med ett lager frosting, ringla lite choklad över och toppa med chokladägg.