Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova – recept på härlig marängtårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 3 äggvitor
  • 2 3/4 dl socker

Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 1-2 tsk kakaopulver
  • choklad eller marsipanägg, gärna eventuellt ätbar ekologisk blomma

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa till hårt skum. Vispa i resten av sockret, ca 3 msk i taget.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg på marängsmeten och forma den till hög runt botten med fördjupning i mitten, ca 20 cm i diameter (rita gärna en cirkel, ca 20 cm i diametern, innan du lägger på marängsmeten).
  4. Sätt plåten i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 100 grader och grädda ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
  5. Gör chokladspån av den mörka chokladen med hjälp av osthyvel. Värm chokladen då och då med handflatan, blir då lättare att rulla spån. Lägg chokladspån på ett fat med bakplåtspapper och förvara i frysen till serveringen.
  6. Toppa den kalla marängbotten med vispad grädde. Garnera med chokladspån. Sikta över kakaopulver. Toppa med ägg och blomma.