Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påsklax i glas

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4-6 portioner
  • 3-6 vaktelägg
  • 400 g gravad lax i bit
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 1 stor rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl hackad dill
  • 2 tsk riven pepparrot

Så här gör du

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i äggen och koka cirka 3 minuter. Spola i kallt vatten, skala och dela äggen.
  2. Skär laxen i små bitar. Skala potatisen och skär i små bitar. Skala och hacka löken.
  3. Blanda gräddfil, dill och pepparrot.
  4. Varva lax, potatis, lök, gurka och sås i glas. Avsluta med en klick sås och hackad lök. Garnera med vaktelägg och dill.