Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påskfudge

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Saffran och honung ger fudgen fin, gul färg och härlig smak.

Ingredienser

40 bitar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 5 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 2 msk flytande honung
  • 150 g vit choklad
  • ½ påse saffran (0,25 g)

Så här gör du

  1. Mät upp grädde och socker i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har smält.
  2. Tillsätt smör och honung och blanda ihop. Blanda i saffran och koka på medelstark värme utan lock till 116 grader.
  3. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen och blanda den i saffransmassan.
  4. Häll fudgen i en rund kakform cirka 22 centimeter i diameter, klädd med bakplåtspapper. Låt kallna och ställ sedan i kylskåp att stelna över natten.
  5. Ta ut ur formen och skär fudgen i bitar.