Logga in här

Påskens morotstårta med frosting och chokladägg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk finstötta kardemummakärnor
  • 2 tsk mald kanel
  • 3-4 kristaller flingsalt
  • 1 msk bakpulver
  • 4 frukostägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1 dl kokossocker
  • 2 dl majsolja
  • 250 g morötter (ca 1/2 liter), finrivna

Fyllning & frosting

  • 1 1/2 dl fast apelsinmarmelad
  • 200 g vit choklad
  • 250 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4-5 dl florsocker

Garnering

  • Noblesse
  • chokladägg
  • marsipankycklingar
  • ätbara blommor
  • bär
  • myntablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, kardemumma, kanel, flingsalt och bakpulver i en bunke, använd gaffel eller visp.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda i oljan. Vänd ner och vispa i mjölblandningen. Rör i morötterna. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 1 timme, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan kallna och skär den i 2 bottnar. Bred på apelsinmarmeladen och lägg ihop bottnarna på ett fat.
  5. Smält chokladen och låt den kallna, men inte stelna. Vispa upp smöret i en bunke, cirka 1 minut. Tillsätt florsockret i omgångar och vispa ihop. Vispa i den kalla chokladen.
  6. Bred frostingen på och runt tårtan. Garnera tårtan med Noblesse runtom. Lägg på resten av garneringen inför serveringen.