Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påskens fröknäcke

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Tänk på att tranbären bör vara saftiga och mjuka. Låt dem ligga i en skål med hett vatten cirka 10 minuter. Ta upp och torka på hushållspapper innan du trycker in dem i smeten.

Ingredienser

10 bitar

Smet:

  • 2 dl majsmjöl
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 2 dl kokande vatten

Topping:

  • 3 msk linfrö
  • 1 ½ dl solroskärnor
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • ½ dl torkade tranbär
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rör ihop majsmjöl, olivolja, honung, salt och vatten till en jämn smet. Låt stå cirka 10 minuter.
  3. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper, med en bredbladig kniv eller kavla ut den mellan två bakplåtspappersark i ett tunt lager.
  4. Strö över linfrö, pumpakärnor, solroskärnor och tranbär.
  5. Tryck in dem i smeten med handflatorna till ett jämt lager eller lägg på bakplåtspapper och kavla in toppingen försiktigt. Salta.
  6. Sätt plåten i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills knäcke är klar.
  7. Låt kallna och bryt i bitar.