Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Påskägg
 – recept på klassiskt påskgodis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Detta är ett recept på påskägg som är perfekta att ge till påskkärringar och påskgubbar som dyker upp på skärtorsdagen! Det är enkelt att göra och huvudingrediensen är marsipan.
Fler goda påskrecept hittar du här!

Ingredienser

10 stycken
  • 500 g marsipan

  • gul hushållsfärg, några droppar

  • röd hushållsfärg, några droppar

  • 100 g mörk eller vit choklad
  • 
färgat strössel


Så här gör du

  1. Dela upp marsipanen på hälften och lägg i två bunkar, färga den ena gul och den andra röd. Knåda marsipanen så att färgen går in marsipanen och så att den blir jämnt färgad.

  2. Rulla marsipanen till ägg.

  3. Smält chokladen i bunke över ett varmt vattenbad.

  4. Häll upp strössel i en skål.

  5. Doppa äggen först i choklad och sedan i strössel och låt sedan stelna på bakplåtspapper.