Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Päronsallad med strimlad fänkål, ädelost och honungsrostade valnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 päron
  • 1 fänkål
  • 200 g ädelost
  • 100 g valnötter
  • 3 msk flytande honung

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär päronen i fina klyftor och strimla fänkålen, gärna med hjälp av en mandolin.
  2. Lägg upp på ett stort fat eller direkt på förrättstallrikar.
  3. Smula över ädelosten.
  4. Rosta valnötterna i en varm panna och ringla över honungen.
  5. Lägg de varma valnötterna på salladen och avsluta med att ringla över dressingen.