Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Päronsallad med fänkål och bacon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g bacon
  • 450 g fänkål
  • 350 g päron
  • 150 g radicchiosallad (rossisallad, rosésallad)
  • 100 g blandad sallad
  • 100 g riven cheddarost

Så här gör du

  1. Knaperstek baconen i omgångar och låt rinna av på hushållspapper. Spara fettet.
  2. Ansa och skär fänkålen i skivor på längden. Dela päronen, skär bort kärnhuset och skär päronen i klyftor.
  3. Stek upp fänkålen och päronklyftorna i baconfettet.
  4. Bottna ett uppläggningsfat med blandad sallad och lägg på ett lager av radicchio.
  5. Varva bacon, fänkål och päron på salladen. Toppa med cheddar och ringla över balsamvinäger efter smak.