Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Päronkompott med vanilj, kanel och pinjenötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg päron
  • 1 citron, saften
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citronskal
  • 5 dl rött vin

Till garnering och servering

  • 1 pinjenötter
  • glass

Så här gör du

  1. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Droppa över citronsaft.
  2. Snitta och gröp ur fröna ur vaniljstången. Lägg stång, frön, kanel, strösocker, citronskal och rött vin i en kastrull med höga kanter. Koka upp lagen och lägg ner päronklyftorna. Dra kastrullen från plattan och lägg på ett lock. Låt päronklyftorna ligga och dra i 10 minuter.
  3. Lyft upp klyftorna med en hålslev. Koka ner lagen till en sirap. Häll tillbaka den över päronen.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna. Servera päronen med pinjenötter och glass.