Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parmesanscones med äggsallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör, kylskåpskallt
  • 1 ägg
  • ca 2 dl mjölk
  • 3-4 msk färskriven parmesan
  • mjöl till utbakningen
  • Äggsallad
  • 3 hårdkokta ägg, kalla
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sikta mjölet och häll det i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt bakpulver och salt, mixa ihop. Tillsätt smöret, skuret i bitar och mixa till smulig deg. Tillsätt ägget blandat med mjölken och kör till en smidig deg, späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in osten. Kavla ut den till en ca 2 centimeter tjock platta. Ta ut rundlar med kakmått, 7-8 centimeter i diameter.
  4. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt vila på ett galler under bakduk.
  5. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken. Blanda majonnäs med gräslöken i en skål. Blanda i äggen. Smaka av med salt.
  6. Servera sconesen ljumna med äggsalladen.