Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parmesanrostad blomkål med gremolata

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 127 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Rostad blomkål:

  • 1 blomkål
  • olivolja
  • cirka 2 dl finriven parmesan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gremolata:

  • 2 citroner, rivet skal och lite saft
  • 1 vitlöksklyfta, mycket finhackad
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Rostad blomkål: Värm ugnen till 200 grader. Ansa blomkålen och skär den i cirka två centimeter grova skivor. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen. Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Låt den rinna ner genom blomkålen. Salta och peppra. Rosta blomkålen i cirka 30 minuter, vänd den försiktigt ett par gånger under tiden.
  2. Gremolata: Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med några droppar citronsaft.
  3. När blomkålen nästan är klar strör du över parmesanosten och rostar i cirka 10 minuter till. Ta ut blomkålen ur ugnen och strö över gremolata.