Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselbackspotatis med parmesanost och rosmarinolja

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g jämnstor fast potatis
  • 50 g smör
  • 4 msk riven parmesanost
  • salt

Rosmarinolja

  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • 4 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna och torka dem torra. Lägg potatisarna på en träslev. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret. Pensla potatisen med drygt hälften av smöret. Salta försiktigt.
  3. Baka i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Ta ut och pensla med resten av smöret. Strö på osten. Fortsätt baka tills potatisen har fin färg, cirka 10 minuter.
  4. Ringla rosmarinoljan över potatisen vid servering.
  5. Rosmarinolja: Stöt rosmarin, vitlök och lite flingsalt i en mortel. Rör i olivoljan.