Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parmaskinka med melon och fikon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 1 galiamelon eller cantaloupemelon
  • 6 färska fikon
  • 18 lövtunna skivor parmaskinka
  • 1 ask rucolasallad
  • 1 basilika

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • Salt och peppar

Till servering

  • Bröd

Så här gör du

  1. Dela melonen och gröp ur kärnorna. Skär halvorna i klyftor och skala dem. Snitta fikonen i ett kors och fäll ut klyftorna som en blomma.
  2. Arrangera rucola och basilika på ett stort fat. Placera ut melonskivor, fikon och parmaskinkskivor runtom. Vispa ihop dressingen och häll den över salladen. Servera med ett bröd.