Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parmalindad lax med grön ärthummus

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 person(er)
  • 600 g laxfilé, av mittbiten
  • salt och nymalen peppar
  • 8 st parmaskinka, skivor
  • smör, till stekning

Till garnering

  • färska sockerärter

Så här gör du

  1. Skär bort skinnet från laxen och dela den i 16 bitar. Krydda med salt och peppar. Dela skinkskivorna på längden. Linda in varje laxbit i en skiva parmaskinka.
  2. Bryn laxbitarna hastigt i smör på över- och undersidan.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg över laxbitarna i en ugnssäker form. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna och lägg upp på ett serveringsfat.
  4. Lägg en klick grön ärthummus på varje laxbit och garnera med tunt strimlade sockerärter.