Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parmalindad lammfilé med smörsvängda bönor


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Detta är riktigt gott! Köttet blir extra saftigt av blandning mellan köttet och parmaskinkan, bestående av salvia och citronskal.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 lammytterfiléer, cirka 600 g

  • smör

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • rivet skal av 1 citron

  • 12 stora salviablad

  • 100-150 g skivad parmaskinka

  • 1 1/2 msk olivolja


Till servering:


  • citronklyftor

  • haricots verts


Så här gör du

  1. Putsa köttet. Bryn runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  2. Gnid in köttet med citronskal och lägg på salviablad. Rulla in köttet i skinka.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper och stick in en köttermometer. Droppa över olivolja.
  4. 
4. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 58 grader, 12-15 minuter.

  5. Koka bönorna al dente i lättsaltat vatten Häll av i durkslag. Rör en klick smör i de varma bönorna och krydda med salt och peppar.
  6. 
6. Ta ut köttet, vira in det i aluminiumfolie och låt vila cirka 10 minuter. Skär upp i breda bitar vid servering. Servera med kokta bönor och citronklyfta.