Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parmalindad gös med grillad sparris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 600 g ösfilé (eller annan fast, vit fisk)
  • 4 st skivor parmaskinka
  • 1 st grön sparris, (bunt)
  • flingsalt
  • vinägrett
  • 1 st rött äpple, finhackat
  • 1 g dragon, strimlat, (1 blad)
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl olivolja

Så här gör du

  1. Gör vinägretten. Vispa ihop vinäger, senap och honung. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Vänd ner äpple och dragon.
  2. Ansa sparrisen. Koka upp lättsaltat vatten, lägg ner sparrisen och låt den koka 1-2 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  3. Skär fisken i portionsbitar och vira in varje bit i en skiva parmaskinka.
  4. Grilla fisken runtom och låt den eftersteka (dra den åt sidan på gallret där värmen är lägre) några minuter. Grilla samtidigt den förkokta sparrisen, runtom, cirka 2-3 minuter.
  5. Servera den nygrillade fisken med sparris och äppelvinägrett och gärna ett par färska rädisor.