Logga in här

Parisare med stekt ägg och pepparrot

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 kokt potatis, riven
  • 1 dl kokt rödbeta, riven
  • 3 msk kapris
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 ,5 tsk salt

till servering

  • 4 ägg till stekning
  • 4 vitt bröd till stekning
  • 10 cm skalad pepparrot
  • 1 ask smörgåskrasse
  • sallad att servera till

Så här gör du

  1. Blanda färsen med kokt riven rödbeta, kokt riven potatis och riven gul lök.
  2. Tillsätt kapris, ägg och grädde samt lite salt. Blanda runt och forma stora portionsbitar.
  3. Stek biffarna i olja på medelvärme, cirka 4 minuter per sida. När biffarna vänds, tillsätt en klick smör.
  4. Rosta brödet i panna eller brödrost, samt stek äggen på ena sidan i en separat stekpanna i smör, medelvärme i cirka 5 minuter. Servera biffarna på brödet, toppa med ägg, pepparrot och krasse samt servera med sallad.