Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parfaitcheesecake med saffran, honung och lingon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Saffran, honung och lingon – njut av en härlig dessert med klassiska julsmaker. Smakar fräscht och läskande efter julmaten.

Ingredienser

10 bitar
  • 10 digestivekex
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • 5 dl grädde
  • 5 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk flytande honung
  • 1 påse saffran, 0,5 g
  • 2 askar cream cheese, till exempel Philadelphia, à 300 g

Till garnering:

  • 1 ask frysta lingon, 250 g

Så här gör du

  1. Finfördela kexen och pepparkakorna i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en kakform med hög löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Ställ i frysen cirka 15 minuter.
  2. Vispa grädden, krämigt men ej för fast, i en bunke.
  3. Mät upp äggulor och strösocker i en bunke och vispa vitt och poröst. Tillsätt den vispade grädden och vispa ihop, bara tills allt blandas, till en parfaitmassa.
  4. Vispa ihop honung och saffran i en stor bunke, använd elvisp. Tillsätt cream cheese och vispa ihop cirka 1 minut. Tillsätt parfaitmassan och rör ihop till en slät massa.
  5. Häll massan i kakformen. Täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.
  6. Servering: garnera med frysta lingon. Temperera i rumstemperatur tills parfaitcheesecaken kan skäras i bitar, cirka 30 minuter.