Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Parfait med turkisk peppar & lakritssås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

18 –20 PORTIONER
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 1 ⁄2 msk lakritsgranulat
  • 1 påse Turkisk peppar eller lakritsbomber
  • 1 ⁄2 dl lakritskolasås, eller färdigköpt lakritssås

Så här gör du

  1. Vispa upp grädden och ställ in i kylen. Vispa upp äggulorna och sockret tills det är fluffigt. Vispa i lakritsgranulatet i äggsmeten, vänd i grädden.
  2. Krossa karamellerna i en mortel, vänd ner 3⁄4 av karamellerna i glassmassan och spara resten till att strö över glassen.
  3. Lägg plastfolie i en avlång brödform som rymmer cirka 1–1 1⁄2 liter och häll i glassmassan. Rippla lakritssås mellan varven och på ytan, strö över resten av karamellerna och sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar.
  4. Om du vill spara glassen längre, täck formen med plastfolie efter att glassen stelnat i frysen, så undviker du att plastfilmen fastnar i glassen.
  5. Ta ut glassen och ta bort plasten, skär upp i skivor eller kula upp glassen.