Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paprikor fyllda med svamp och bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 paprikor, valfri färg
  • 2 paket bacon à 140 g
  • 250 g champinjoner
  • 1 knippe persilja
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 70 g salladsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Skär bacon och champinjoner i skivor. Hacka persiljan. Fräs i smör eller kokosfett tills baconet blivit lite knaprigt och svampen släppt en del av sin vätska.
  4. Blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela röran i paprikahalvorna och strö över parmesanost.
  6. Grädda i cirka 20 minuter. Servera med salladsblad.