Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paprikafylld fläskytterfile med frasig basilika råraka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Råraka är perfekt för detnär enkelt och passar till allt!
Gillar du inte detta receptet, kolla på mitt vegetariska alternativ med ruccolasås!

Ingredienser

4 portion

Fläskytterfile

  • 800 g Fläskytterfile
  • 2 st Paprikor, gul och röd finhackade
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till stekning

Råraka

  • 8 st potatisar (medelstora) rivna
  • Rejält med smör till stekningen
  • 20 st Blad basilika, hackade

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda hackad paprika med vitlök. Skär filen så att den viks upp och fyll den med paprikahacket. Bind ihop den med snöre och krydda med salt och svartpeppar. Stek den på järnet så ytan får fin färg. Lägg den i en ugnsform med stektermometer i och sen in i ugnen till 65 grader. Låt köttet vila en stund i bakplåtspapper innan servering.
  2. Blanda riven rå potatis med basilika. Hetta upp en stekpanna med ordentligt med smör, nästan så att du skäms;) Klicka i smet och Tryck ut tunna rårakor. Stek dem gyllnebruna och frasiga ett par minuter.
  3. Skiva upp köttet som vilat och servera med frasig råraka och en klick turkisk yoghurt. Ringla över lite steksky över köttet. Servera gärna lite god grönsallad till!