Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pappardelle med tryffelsalami

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pappardellepasta
  • 3 st schalottenlökar, större sort
  • 1 pkt Scan tryffelsalami
  • 300 g shiitakesvamp eller skogschampinjoner
  • 30 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 st äggulor
  • 50 g lagrad parmesan
  • tryffel från Gotland
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • vattenkrasse

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med pastavatten och salta vattnet.
  2. Rensa svampen, skala och finhacka schalottenlöken, strimla tryffelsalamin.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, pastan ska vara al dente.
  4. Stek svampen i smör, tillsätt schalottenlök och pressa ner vitlöksklyftan. Låt steka under omrörning i några minuter. Tillsätt tryffelsalamin, rör runt och blanda direkt med den avhällda pastan.
  5. Vänd ner äggulorna och finriven parmesan. Krydda med salt och svartpeppar från kvarn. Tänk på att parmesan bidrar med sälta.
  6. Toppa pastan med parmesan och vattenkrasse. Avrunda med att riva över färsk tryffel.
  7. Servera med krispig grönsallad och gärna ett glas Barolo.