Pappardelle med tryffelsalami

Foto: Scan
Ingredienser
4 portioner
- 500 g pappardellepasta
- 3 st schalottenlökar, större sort
- 1 pkt Scan tryffelsalami
- 300 g shiitakesvamp eller skogschampinjoner
- 30 g smör
- 1 vitlöksklyfta
- 3 st äggulor
- 50 g lagrad parmesan
- tryffel från Gotland
- salt
- svartpeppar
Garnering
- vattenkrasse
Så här gör du
- Koka upp rikligt med pastavatten och salta vattnet.
- Rensa svampen, skala och finhacka schalottenlöken, strimla tryffelsalamin.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, pastan ska vara al dente.
- Stek svampen i smör, tillsätt schalottenlök och pressa ner vitlöksklyftan. Låt steka under omrörning i några minuter. Tillsätt tryffelsalamin, rör runt och blanda direkt med den avhällda pastan.
- Vänd ner äggulorna och finriven parmesan. Krydda med salt och svartpeppar från kvarn. Tänk på att parmesan bidrar med sälta.
- Toppa pastan med parmesan och vattenkrasse. Avrunda med att riva över färsk tryffel.
- Servera med krispig grönsallad och gärna ett glas Barolo.

Du kanske även gillar
Populära recept