Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pappardelle med sydfransk vegosås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • ½ squash
  • olivolja
  • 300 g quornfärs
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 msk herbes de Provence
  • 1–1 ½ dl svarta oliver
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • salt
  • nymald peppar
  • 300–400 g pappardelle
  • 2 dl pecorino eller parmesan

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och squash i mindre bitar.
  2. Fräs löken olivolja i en gryta utan att den tar färg. Höj värmen och tillsätt quorn, vitlök och grönsaker och stek en liten stund.
  3. Tillsätt tomater, fond, örtkrydda och oliver. Koka såsen under lock cirka 20 minuter.
  4. Skölj av bönorna och blanda i dem mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt förpackningen. Låt rinna av. Blanda pastan noga med sås och ost. Låt dra någon minut under lock.